Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής - Μάρτιος 2022

Η ομάδα φιλαναγνωσίας και οργάνωσης της σχολικής βιβλιοθήκης του Γυμνασίου μας επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής το Σάββατο 19/3/2022. Γνώρισε την ιστορία του κτιρίου (Τσανάκλειος Σχολή) που στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, περιηγήθηκε στα τμήματα της Βιβλιοθήκης, γνώρισε τρόπους ταξινόμησης των βιβλίων, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες ηλεκτρονικής αναζήτησης βιβλίων και, τέλος, οργάνωσε τη συμμετοχή του Γυμνασίου μας στη δράση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης της ΔΔΕ Ροδόπης (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τη Δευτέρα 21/3/2022.

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Αθανασία Καρανίκα για την ξενάγησή μας στην ιστορία και στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.

 

Από την αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης:

 

Ξενάγηση στο Αναγνωστήριο:

 

Τμήμα ιστορικών βιβλίων, με έμφαση στην τοπική ιστορία και λαογραφία:

 

Τμήμα παιδικής και εφηβικής/νεανικής λογοτεχνίας:

 

Τμήμα ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας:

 

Η ομάδα φιλαναγνωσίας του Γυμνασίου μας στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μπροστά στο ιστορικό κτίριο της Τσανακλείου Σχολής, που στεγάζει σήμερα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη:

 

Η συμμετοχή του Γυμνασίου μας στη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών μας:

 

Οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητών μας, βασισμένες σε αντιπολεμικά ποιήματα, συγκεντρωμένες σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο:

Αντιπολεμικά Ποιήματα & Εικαστικές Δημιουργίες Μαθητών του ΓσίουΝ.Καλλίστης - Μάρτιος 2022