Επίσκεψη στον Λαχανόκηπο της Ρέμβης στην Κομοτηνή - Μάιος 2022

Την Τρίτη 10/5/2022 το Γυμνάσιό μας επισκέφτηκε τον Λαχανόκηπο της περιοχής Ρέμβης στην Κομοτηνή, όπου συμμετείχε στο 1ο Green Festival του Δήμου Κομοτηνής, στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων "Followgreen" και "The Tipping Point", τα οποία εκπονεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το σχολείο μας.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια βιολογικής καλλιέργειας, ενημερώθηκαν για βασικές αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε αστικούς χώρους, όπως αυλές, μπαλκόνια ή περβάζια, έγιναν δέκτες πληροφοριών αναφορικά με τη βιώσιμη διαχείριση βιοαποβλήτων και τη μείωση στη σπατάλη τροφίμων, ενώ μίλησαν και για τις εντυπώσεις τους, συμμετέχοντας στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 (σύνδεσμος του ρεπορτάζ στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=YEnv8g2vqDA).

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της δράσης από τον Δήμο Κομοτηνής κ. Σοφία Χατζησαββίδου, κ. Λουίζα Σαλτσίδου, κ. Νικολέτα Καρυστινού, καθώς και τον εκπρόσωπο των "Σποριτών" κ. Νίκο Δομπάζη, οι οποίοι λειτούργησαν ως μέντορές μας και μοιράστηκαν μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις τους στη βιολογική καλλιέργεια, στην αλυσίδα του εφοδιασμού τροφής και στην ανακύκλωση των τροφίμων.